Bra att veta2018-10-29T12:54:13+01:00

Bra att veta

Porttelefon och ändring av telefonnummer
Styrelsen har tagit över skötseln för ändring av uppgifter för porttelefon och ärende som gäller taggar. I samband med överlåtelse överlämnas taggar till ny ägare som uppmanas att lämna sitt telefonnummer för att porttelefonen ska fungera för besökare. Skicka information med ändring i kontaktformuläret på denna sida alternativt ring HSB på telefon: 042-199500

Lokaler för uthyrning
I källaren finns ett antal mindre lokaler i olika storlekar för uthyrning till låg månadshyra. Just nu finns några lediga till Facklans bostadsrättsinnehavare. Är du intresserad kontakta styrelsen.

Bytesrum
Här kan du ställa in saker som är hela och användbara och som andra kan ta tillvara på.
Exempel på saker att ställa i rummet: Möbler, Leksaker, Böcker, Hushållsprylar, Inredningsartiklar.
Följande saker undanbedes: Vitvaror, Kläder, Vätskor, Elektronik.

Snickarbod
I källaren mellan Viskgatan 10B och 10C har föreningen en snickarbod som finns tillgänglig för alla medlemmar. Där finns snickarbänk och lite verktyg. Det kan lånas utan kostnad, men måste bokas. Information om vem du ska kontakta för att boka finns angivet på dörren till snickarboden.

Gästrum och badrum
I källaren på Viskgatan 10C finner du ett gästrum och bastu. Båda dessa går att hyra till en mindre kostnad för alla föreningsmedlemmar. Bastun går att boka separat, dock med förutsättning att ingen har hyrt gästrummet under samma tidpunkt.
Är du intresserad av att hyra bastun för en kväll eller har du besök över helgen och behöver ett extra rum till dina gäster? Ring föreningens kontaktperson, uppgifter finns på informationsbladet utanför gästrummet.

Föreningslokal
I källaren på Tranemansgatan med ingång även från gården har föreningen en föreningslokal till uthyrning. Lokalen omfattar ett medelstort rum med ett litet kök samt en toalett. I lokalen finns ett möblemang bestående av ett större bord med tillhörande fåtöljer och extra uppsättning med stolar. Vill du veta mer om lokalen så finns information samt kontaktuppgifter på dörren i källaren.

Att bo i bostadsrätt

Bostadsrättsboende är populärt, inte minst för att du äger din bostad och på så vis har god chans att bevara eller till och med öka värdet på investeringen.

Att bo i bostadsrätt innebär att du äger fastigheten tillsammans med dina grannar och att du har rätten att bo i en viss lägenhet. Skillnaden mellan att äga en bostadsrätt och en villa är att i bostadsrättsföreningen delar du ansvar och kostnader för fastigheten och gemensamma ytor med grannarna. Du har stora möjligheter att göra förändringar i din lägenhet efter personliga önskemål och du har rätt att vara med och påverka bostadsrättsföreningen i många viktiga frågor.

Läs mer om att bo i bostadsrätt från A-Ö
Att vara medlem i HSB Nordvästra Skåne